Sajtóközlemény AROP1.2.11/A-2013-2013-0010

 http://kefoportal.kefo.hu/images/design/uszt_logo_rgb.jpg

 

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

 

Félidejében jár a területfejlesztési tevékenység megvalósítása Fejér megyében

 

 

 

2014/05/27

 

A Fejér Megye Önkormányzat az ÁROP-1.2.11/A-2013 pályázati kiírásra benyújtott pályázatára 90 millió forint támogatásban részesült. Az ÁROP-1.2.11/A-2013-2013-0010 projekt során a szervezet szakmai irányítása alatt elkészülő dokumentumok elősegítik a területfejlesztésről és területrendezésről szóló törvény alapján ellátandó alaptevékenység sikerességét.
A projekt biztosítja az újonnan a Megyei Önkormányzat hatáskörébe utalt területfejlesztési alapfeladatok ellátásához szükséges stratégiai dokumentumok magas szakmai színvonalú elkészülését, a fejlesztéspolitikai elképzelések megvalósítását, támogatva ezzel Fejér megye területfejlesztési szempontú fejlődését és erősödését, a 2014-2020-ig tartó programozási időszakban.

 

A széleskörű partnerségre épülő projekt átfogó célja a közigazgatás teljesítményének javítása, amely a közigazgatási szolgáltatások eredményességének és a működési hatékonyságának növekedését serkenti, a Magyary Program végrehajtásán keresztül. Ennek része a belső közigazgatási folyamatok újragondolása, racionalizálása és a megfelelő technológiai támogatás kialakítása. A projekt konkrét célja a fentiekhez igazodva a Fejér Megyei Önkormányzat tervezési dokumentumai elkészítésének támogatása.

 

A projekt eredményeképpen elkészül a Fejér megye hosszú távú fejlesztési céljait koncepcionális szinten rögzítő tervezési dokumentum, a Fejér megyei Területfejlesztési Koncepció, a Fejér megyei Területfejlesztési Program összhangban a hosszú távú koncepcióban és a 2014-2020 közötti uniós időszak operatív programjaiban leírtakkal, Fejér megye 2014-2020 közötti uniós támogatási időszakra vonatkozó operatív programok kialakításához kapcsolódó részdokumentum, megvalósul a partnerség biztosítása, illetve a fentiek szerint elkészült megyei területfejlesztési elképzeléseket összegző programhoz illeszkedő, uniós forrásból támogatandó projektek generálása, összegyűjtése.

 

A projekt szakszerű megvalósítását a projektgazda belső szakértői mellett több külső szakmai szakértő részvétele is biztosítja, ilyenek a Lechner Lajos Tudásközpont Nonprofit Kft., a National Development Consulting Zrt. és a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.

 

A www.fejer.hu weboldalon minden, a projekttel és az elkészült dokumentumokkal kapcsolatos információ, véleményezésre alkalmas munkaanyag elérhető.

 

 

Fejér Megyei Önkormányzat

8000 Székesfehérvár,http://www.keszholding.hu/images/uszt_logo.jpg

Szent István tér 9.

www.fejer.hu

www.szechenyi2020.hu

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának
GAZDASÁGFEJLESZTŐ SZERVEZETE
NONPROFIT KFT.

H-2800 Tatabánya, Szent Borbála út 1.

Tel./fax:
(36) 34/785-580 (36) 34/785-919

E-mail: gfsz@gfsz.hu