GFSZ

Projektek

Duális képzés bevezetése és kiterjesztése Tatabányán

A gazdaságélénkítés egyik fontos lépése városunkban is a humán infrastruktúra, ezen belül a képzési rendszer fejlesztése. 

A projekt megvalósításával a Tatabányai Szakképzési Centrum Műszaki Szakgimnáziuma alkalmassá válik hat ágazat (gépészet, közlekedésgépészet, vegyészet, informatika, villamosipar-elektronika, sport) és tizenkét szakképesítés esetében teljesítési megbízotti feladatok ellátására, a kor követelményeinek megfelelő, modern eszközparkkal. Ezeken túl cél az is, hogy ezzel a beruházással segítsük a cégek szakemberigényének kielégítését magas színvonalú felnőttképzéssel/felnőttoktatással.

A kialakítandó laborokban lehetővé válik a leendő vállalati oktatók képzése is, így segítve a duális képzés személyi feltételrendszerének kialakítását. 

A Modern Városok program részeként a projekt keretében az Önkormányzat tulajdonában lévő, Dózsa Gy. u. 58. (korábban Réti út 1/a) szám alatt található, volt Tatabányai Városi (Dózsakert) Kollégium épületének átalakításával egy modern, a duális képzést erősítő, kabinetrendszerű képzési központ jön létre, amellyel az iskola két telephelyes működése is megszüntethető. Az átalakított épületben kap helyet a Tatabányai Szakképzési Centrum székhelye is, amely így közelebb kerül az oktatáshoz. Az átadás időpontja várhatóan 2020. nyár vége.

A Miniszterelnökség 2018. július 18-i keltezéssel állította ki Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata részére a Támogatói Okiratot a tervezett 2.316.228.300.- Ft-os költségvetéssel, 100%-os támogatás mellett.