GFSZ

Projektek

TOP-6.1.5-15-TB1-2016-0001 Iparterületek közlekedésfejlesztése Tatabányán

A tatabányai iparterületek közlekedésfejlesztését szolgáló projekt Támogatási szerződése 2016. december 2-án lépett hatályba. A projekt támogatási összege 608 millió Ft.

A projekt két önálló projektelemet tartalmaz, az Ipari Park megközelítését szolgáló Búzavirág út felújítását, valamint a Galla ipari övezet közlekedésfejlesztését.

A Galla ipari övezet közlekedésfejlesztése esetében a VII-es telep és a Rehling Konrád út elérhetőségét szeretnénk javítani az M1 autópálya óvárosi lehajtójának irányából. Ennek érdekében a Népház úti kereszteződéstől a Tatai út – Mikoviny Sámuel út útvonalat szükséges felújítani. Szükséges továbbá a Tatai út és a Mikoviny Sámuel út között a szabályozási tervben szereplő összekötő útszakaszt megépíteni, ezzel az átmenő forgalom a Fatelepi útról elterelhető és a Fatelepi út tehermentesíthető. A felújítás keretében tervezzük a meglévő útburkolatok felújítását, a padkák és a vízelvezető árkok felújítását.

A Búzavirág út felújítása és a buszmegálló kiépítése 2018 decemberében lezárult, a forgalomba helyezési engedélyt a közlekedési hatóság kiadta.

A Tatai út – Mikoviny Sámuel út átkötőszakaszának megépítése folyamatban van.